Als ik later groot ben…

Weet je nog dat je vroeger altijd dacht: Als ik later groot ben, dan… Want als je later groot was, dan zou je het voor elkaar hebben. Ja, dat dacht ik.

Maar nu ben ik 20. Een leeftijd waarbij ik vroeger die serieuze volwassene voor me zag, die niet meer van snoep houdt en die niet meer naar animatiefilms kijkt. En die ook niet meer in bomen gaat zitten klimmen of gaat koken met bloemetjes en grassprietjes die je plukt in de speeltuin. Nee, op de leeftijd van 20 moest je écht gaan koken. Je zou al wonen in een eigen huis en je zou al een serieuze baan hebben. Misschien was je al miljonair geworden en ondertussen zou je ook al wel bijna getrouwd zijn. Mijn beeld van een 20-jarige was dan ook wel een beetje verknipt.

Maar goed, daar zit ik dan. De 20-jarige ik. In mijn “eigen huis”. Op mijn kamertje van 18 vierkante meter met een gedeelde badkamer waarvan de wc al twee weken verstopt zit. Met een zelfgemaakte “culinaire” pasta pesto met wel twee soorten groente, omdat ik gister al bij Domino’s had besteld. Daar zit ik dan zonder geld om dure óf goedkope spullen te kopen. Of eigenlijk met minder dan geen geld, omdat schulden blijkbaar ook een ding zijn. Dus nu zit ik hier, zonder schoenen die niet kapot zijn en dagelijks minstens twee uur vindbaar in het openbaarvervoer, omdat ik gewoon totaal incapabel ben om überhaupt in een auto te rijden en geen geld heb om dat wel te kunnen. Daar zit ik dan, nog minstens 3 jaar verwijderd van het hebben van een serieuze baan en ook nog zeker niet in het zicht van een eigen bruiloft.

Ja, mijn beeld van 20 zijn was nogal anders dan wat het echt is. Maar eigenlijk is dat alleen maar een opluchting. 20 jaar is nog niet zó oud als dat ik vroeger dacht. 20 jaar is nog maar een begin van alles. En nou zeggen ze altijd: Een goed begin is het halve werk. Nou ja, en een goed begin is ook precies wat het is.

Ik had ook gewoon kunnen zeggen dat ik jarig ben, maar dit vond ik leuker.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *