All that mess

All that mess

Het was een paar weken nadat ik alweer terug was uit Australië toen mijn blogdomein verlopen was. Op dat moment had ik even geen zin meer om van alles en nog wat aan mijn blog te doen: Ik werkte veel, mijn laptop was kapot en ik had überhaupt geen geld meer om mijn domein en hostingpakket te verlengen. Omdat ik in september begin met een studie moest ik een nieuwe (super mega dure) laptop kopen en dacht ik het bloggen maar weer eens op te pakken om lekker gebruik te kunnen maken van mijn nieuwe laptop. Vanaf toen begon de drama.

Net toen ik mijn blog MarissaTells.nl wilde verlengen, kwam ik erachter dat het domein niet meer quarantaine zat. Als je domein in quarantaine zit betekend dat dat niemand anders dan jij het domein kan kopen/verlengen. Gelukkig zat mijn bestelling van het domein marissatells.nl nog in mijn winkelmandje en dus dacht ik dat dat wel goed zat. Mijn blog was weer verlengd en ik zou mijn WordPress weer linken aan mijn domeinnaam, maar dit ging allemaal niet zoals het zou moeten zijn. Ik nam dus een kijkje op mijn eigen website en zag dat ik ineens allemaal jassen van €200 euro verkocht onder de naam MarissaTells.nl… Niet dat ik het erg zou vinden om ineens €200,- per verkoop te verdienen, maar dat ik de webshop er niet zelf op had gezet vond ik toch een beetje raar. Iemand moest me gehackt hebben dacht ik. Dus mailde ik met mijn webhosting die me vertelden dat een robot (!) 2 seconden voordat ik op ‘bestellen’ klikte (!!) mijn domein hadden overgenomen (!!!)… Be careful. Robots are taking over our world.

Niet alleen was ik mijn domein kwijtgeraakt. Ook was ik al mijn blogberichten kwijtgeraakt… Ik was namelijk zo slim geweest om nooit een backup te maken van mijn blog. Gelukkig vond ik via de reader van WordPress de tekst van mijn blogposts nog terug, maar mijn oude WordPress site: Die komt niet meer terug.

Nou had ik er al aan zitten denken om mijn blognaam te veranderen, maar nu moest het dus sowieso. Ik wilde een naam zonder mijn eigen naam erin, iets wat mijn blog omschreef, maar ook iets mijzelf omschreef. Zo kwam ik op All That Mess. Niet alleen omdat ik niet wil bloggen over een onderwerp, binnen een categorie of op een platform, maar ook omdat ik: Mijn domein kwijtraakte omdat ik die vergat te verlengen, mijn laptop kwijtraakte omdat ik die op een of andere manier kapot kreeg, mijn blog kwijtraakte nooit een backup heb gemaakt van mijn blog and all that mess…

Bij deze dus:

Welcome to All That Mess.

 

PS: Voor de geïnteresseerden zet ik binnenkort mijn oude blogs over Australië op mijn allereerste blog marissatells.wordpress.com.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *