5 soorten inspirerende interieurstijlen

5 soorten inspirerende interieurstijlen

Waar ik Pinterest het meest voor gebruik is voor de interieurstijlen. Dan zie ik zo’n mooi appartement met uitzicht op downtown NYC, met een prachtige inrichting en vaak ook nog een dampend kopje koffie er bij en dan krijg ik gewoon de kriebels van hoe gezellig ik het eruit vind zien. Omdat ik van plan ben binnenkort op kamers te gaan, ben ik wat rond gaan dwalen op Pinterest. Uiteindelijk zag ik heel veel mooie plaatjes en ging ik op zoek naar verschillende inspirerende interieurstijlen. Niet per se voor mijn kamer, maar gewoon om een beeld te krijgen van welke sfeer ik mijn toekomstige kamer/appartement/huis wil creĆ«ren.

Die sfeervolle plaatjes van Pinterest die ik bedoel ^

Hierbij dus:

5 soorten inspirerende interieurstijlen

Scandinavian interior

Misschien wel de meest populaire interieurstijl van deze tijd is het Scandinavische interieur. Kenmerken van dit interieur is dat er vaak lichte tinten en hout worden gebruikt. Ook wordt er zo minimalistisch mogelijk ingericht.

Persoonlijk vind ik het Scandinavische interieur soms wat te licht. Zelf zou ik dus geen volledig Scandinavische interieur willen, maar zou ik het combineren met andere stijlen.

Rustic interior

Veel houtgebruik, dat zal iedereen wel opvallen. Het rustieke interieur heeft een typische lodge look, met een openhaardje en bewoner die elke dag houthakkersblousjes aan heeft. Wat ook vaak gebruikt wordt bij dit interieur is steen.

Deze stijl vind ik heel sfeervol, maar misschien iets te sfeervol om mijn hele huis er mee in te richten. Dit zou een typische interieurstijl zijn die ik zou combineren met het Scandinavische interieur.

Industrial interior

Nog een interieurstijl die de laatste jaren populair is geworden is de industriƫle stijl. Voornamelijk in steden en oude panden is deze stijl vaker te zien. Het maakt veel gebruik van metaal, hoge plafonds (vooral bij oude panden) en onafgewerkte elementen, zodat het dus een industrieel gevoel geeft.

Soms kan ik deze stijl erg waarderen en andere keren vind ik het te sfeerloos. Om iets industrieels in je interieur te verwerken vind ik wel heel mooi.

Bohemian interior

Het Bohemian interieur is het typische hippy interieur onder de interieurs. Vaak zie je Oosterse kleden terug, maar ook Oosterse kussens, lampen, etc. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van planten. Kleuren die vaak terugkomen zijn roest rood, oker geel en donker groen.

Het originele Bohemian interieur staat vol met spulletjes en prulletjes. Omdat ik dat persoonlijke niet mooi vind, heb ik gekozen een ander soort van het Bohemian interieur te laten zien. Deze vind ik veel mooier en zou ik zeker kunnen gebruiken in een toekomstige woning.

Retro interior

De retrostijl is gebaseerd op de greasy fifties. Het is de tijd van de popart en de hippe patroontjes die ook weer terug komen in deze interieurstijl. De retro banken zijn te kenmerken aan de rechte ronde vormen en alle soorten kleuren.

Hoewel ik eerst nooit iets had met het retrostijltje ben ik het na wat plaatjes bekijken best gaan waarderen. Er zijn wat elementen die leuk zou vinden om te gebruiken in een wooninterieur, maar ook veel elementen die ik er leuk uit vind zien, maar zeker niet zou gebruiken in een wooninterieur.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *