5 redenen om verheugd te zijn over de herfst

5 redenen om verheugd te zijn over de herfst

Het is weer voorbij die mooie zomer. De dikke jassen worden weer aangetrokken, het begint om 7 uur alweer donker te worden en onze zongebruinde huidjes zijn aan het vervellen. Kortom, het is herfst. Hoewel de Nederlandse zomer bestaat uit zo’n 90% herfstweer, vinden we het altijd heel jammer dat die ‘mooie zomer’ weer voorbij is. Of nou ja, eigenlijk de periode dat we nog kunnen hopen op een mooie zomer. Maar wees niet getreurd. Vanaf nu hoeven we niet meer te hopen op een mooie zomer. Elke dag wordt het prut weer. Of het wordt wat vaker prut weer. En komt er dan nog eens een mooie dag dan is dat gewoon een mooie verrassing.

*  Note: Ik schreef deze blog toen het dag na dag regende. Nu het officieel herfst is zie ik op het weerbericht dat het nu wél beter weer wordt. Na deze, misschien wel, nazomer kunnen jullie je dan op deze vijf punten verheugen.  *

5 redenen om verheugd te zijn over de herfst 

Herfstbladeren

Ook al mag je misschien de grootste herfsthater zijn, je kan niet toegeven dat al die gekleurde herfstblaadjes niet mooi zijn. Kijk deze plaatjes dan. Soms vind ik het gewoon jammer als ze van de stoepen afgeblazen worden.


Truien

Het is weer fris genoeg om lekkere dikke truien aan te doen en truien zijn toch wel een van de meest comfortabele en tegelijk fashionable kledingstukken aller tijden.


De hele dag bankhangen zonder je schuldig te voelen

Wanneer de zon in de zomer dan eigenlijk schijnt ga je niet thuis de hele dag op de bank blijven liggen met een kop thee in je hand. Guess what. In de herfst kan dat elke dag. Lekker op de bank hangen met een dekentje en een kopje koffie of thee. Oh, en de kat erbij. Comfort tot de max.


Pumpkin Spice Latte

Degenen die deze koffie niet kennen: deze herfst is het je kans, want bij de Starbuck verkopen ze weer de Pumpkin Spice Latte. Deze koffie heeft zo’n herfstachtige smaak, dat herfst gewoon een synoniem wordt voor happiness. Nog meer verheugen op de herfst dus.


Open vuur

Het kampvuur hoort bij de zomer en de openhaard bij de winter, maar in de herfst kunnen ze allebei. Niet alleen omdat de herfst tussen de zomer en de winter in ligt, maar ook omdat de herfst super gezellig is.

En daarmee komen we tot de reden die al deze redenen omvat:

De herfst is gewoon super gezellig

Gelukkige herfst allemaal! (of zoiets) Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *