Zon, zee en lui vakantie

Zon, zee en lui vakantie

Sinds mijn siblings en ik oud genoeg waren, gaan we met ons gezin regelmatig naar Spanje. Als het aan mijn ouders ligt gaan we dan het liefst elke keer met de bus, elke keer in dezelfde regio (de Costa Brava) en als het vorige hotel bevallen is ook graag in hetzelfde hotel. Dus ook dit jaar gingen we naar eenzelfde hotel aan de Costa Brava, namelijk Malgrat de Mar. Mocht je je afvragen: Maar wat doe je dan als je elke keer naar de zelfde plaats toe gaat? Precies: Helemaal niks.

Het is zo’n typische zon, zee en gewoon heel erg lui doen vakantie. In de morgen staan we op en gaan we naar het ontbijtbuffet. Dat is dan nog een actiepuntje, naar het ontbijt toe lopen. Nee, het komt niet naar ons toe. Zo lui zijn we dan ook weer niet. Daarna gaan we weer terug naar de kamers toe, want mijn ouders hadden een luxe kamer geboekt met een extra groot balkon, waar we dan met z’n allen (8 man) gezellig konden zitten. Daar drinken we dan koffie, die we zelf moeten zetten. Nog een actiepunt. En tijdens de koffie komt dan elke keer de moeilijke vraag: Strand of het zwembad? Rond een uurtje of 11 gaan we dan naar dat strand of zwembad en meestal blijven we daar tot een uurtje of 5. Wat we tussen die tijd doen? Liggen. En een beetje sporten. Denksporten bedoel ik dan. Om vijf uur wordt de koffie weer aangezet, waarna we een douche nemen en richting het avondbuffet manoeuvreren. De avond is dan het wat actievere dagdeel. We lopen dan vaak de hele boulevard af. Of we stoppen middenin en kopen maar ergens een cocktail. Als iemand voor de avond een ander (actiever) plan opstelt, zoals een stukje wandelen of iets dergelijks, is de helft van de groep dan ook meteen van slag. Wandelen? Daar hebben we geen puf voor na zo’n hele dag sporten. Denksporten bedoel ik dan. Maar goed, om een of andere reden valt de boulevard aflopen dan weer niet onder ‘wandelen’. Wanneer we dan terug zijn van ons boulevard of cocktailbar bezoek, gaan we nog even naar het mooie balkon, drinken het vakantiedrankje Malibu met cola en zingen mee met de twee bandjes die allebei verschillende liedjes spelen op het zelfde moment. Aan de ene kant vervelend, maar zo kan je wel kiezen welk liedje je liever mee wilt zingen. Wel lastig als je ze allebei mee wilt zingen…

Goed, ik zou liegen als ik zou zeggen dat elke dag er zo uit ziet. Er is namelijk wel 1 dag in onze vakantie van 11 dagen dat we Barcelona bezoeken. Geen zee dus, ook geen lui, maar wel zon. Normaal zouden we het makkelijke kiezen, namelijk een georganiseerde trip doen, maar een beetje op mijn aandringen gingen we dit keer op eigen initiatief Barcelona ontdekken, wel onder de voorwaarde dat ik de weg overal naartoe uitzocht. Dus we moesten zelf treintickets halen, zelf de tijd uitkiezen wanneer we weg wilden gaan, zelf een route uitstippelen… Wat een geregel, werd er gezegd. En dat op vakantie. Veel bewondering kreeg ik van mijn moeder, omdat ik wist waar de bushalte was… en Las Ramblas… en de weg terug naar het treinstation… Misschien dat het leek alsof ik alles op gevoel deed, maar heel eigenlijk weet ik gewoon heel goed hoe Google Maps werkt. Na wat wandelen door Parc Güell en over Las Ramblas, moesten we weer terug naar het treinstation en dat was iets verder weg. Het slenteren werd snelwandelen, ook al kwamen we langs allerlei leuke plekjes. Voor de street view liefhebbers (eigenlijk alleen mijn moeder en ik) betekende dat heel snel een foto maken van de gezellige pleintjes en straatjes, en weer door rennen. De rest liep door met een soort van tunnelvisie: Treinstation. Treinstation. Treinstation. Eerder in huis gekomen dan verwacht waren we nog ruim op tijd voor ons lekker luie avondbuffet.

Maar een luie vakantie is niet verkeerd. Er zijn misschien maar een paar dagen in het jaar dat je tot niks verplicht bent en dat zijn dan gelijk ook de enige dagen dat je kan kiezen helemáál nergens toe verplicht te zijn. Dan kan je je vakantie pas écht vakantie noemen.2 thoughts on “Zon, zee en lui vakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *