Dit was mijn 2017

Dit was mijn 2017

Eigenlijk vind ik een nieuw jaar niet heel speciaal. Natuurlijk vind ik het heel leuk om oud en nieuw te vieren en kijk ik daar ook ontzettend naar uit, maar 1 januari zie ik eigenlijk gewoon als just another day. Het gaat maar om tijd die je aan het tellen bent en na een tijdje een jaar noemt en dat viert omdat die tijd die je geteld hebt op een bepaald aantal zit. Begrijp je hem nog? Niet zo speciaal dus. Maar toen ik zo terugkeek op mijn 2017 besefte ik dat het vieren van oud en nieuw voor mij misschien niet zozeer gaat om het vieren van een nieuw jaar. Het gaat meer om het terugblikken op een bepaalde periode waarin er verschillende dingen zijn gebeurd en veranderd. En dit jaar is zo’n jaar waar er heel wat gebeurd en veranderd is.

Januari

Januari was voor mij de maand waarin ik afscheid nam van de plaats waar ik voor het eerst op mezelf ben gaan wonen, namelijk Sydney. In januari heb ik ook de kans gekregen om als fotograaf rond te lopen in deze mooie stad. In januari maakte ik mijn eerste echte keuzes om verder te gaan reizen in een prachtig land, wat veel zelfstandigheid en zelfvertrouwen vergde.

Februari

Februari was de maand waarin ik heel veel nieuwe mensen leerde kennen en daarmee ook, hoe cheesy het ook klinkt, mezelf leerde kennen. Hoewel ik zoveel mensen leerde kennen ging ik gek genoeg deze maand ook steeds meer mensen missen. Vrienden en familie thuis die ik al vijf maanden niet meer gezien had. Het was een dubbel gevoel van lol hebben en het verlangen naar iets vertrouwds, zoals thuis.

Maart

In maart heb ik twee weken door de straten van Melbourne gelopen als deurverkoper, wat ik verrassend leuk vond. Ook woonde ik twee weken op een plek waar ik me niet thuis voelde. Daarom pakte ik in maart mijn spullen en leefde ik voor een week in een busje, waarmee ik met een gezellige groep mensen een fantastische roadtrip deed. In maart zag ik voor het eerst kangoeroes en koala’s en heb ik in een donker regenwoud geslapen zo’n half uur rijden van de bewoonde wereld vandaan.

April

In april ervoer ik voor de eerste keer weer kou. Ik verbleef op een camping in een tent op Tasmanië waar het ’s nachts soms 2 graden was. Ik werd ontvangen door een vriendelijke en gezellige groep backpackers met wie we allemaal aardbeien gingen plukken. Na 10 dagen ging ik opnieuw op pad met een busje en gezellige mensen. Dit keer door Tasmanië. Na de roadtrip vertrok ik naar het warme noorden om mijn laatste maand in Australië af te maken.

Mei

In mei beleefde ik een tijd waarin ontzettend veel gebeurde. Ik reisde van de ene plaats naar de andere en ontmoette verschillende aardige en leuke mensen. In mei ging ik terug naar Sydney, en ook ging ik in mei terug naar Nederland, waar ik mijn familie en mijn vrienden na bijna 8 maanden weer in de armen kon sluiten. In mei sloot ik een herinnering voor het leven af en begon ik opnieuw in Nederland. Ik begon met een bijbaan waar ik me vrijwel gelijk op mijn plekje voelde en ik moest mijn definitieve studiekeuze maken.

Juni en juli

In juni en juli genoot ik van het samenzijn met mijn familie en vrienden. Ik genoot van de ontbijtjes, de dagjes weg, de bankavondjes en de stapavondjes. Daarnaast kon ik genieten van mijn werk, waar ik, in plaats van zelf de toerist te spelen, nu de toerist kon helpen.

Augustus

In augustus ging ik met het hele gezin naar Spanje en ervoer ik een fantastische vakantie waar ik eigenlijk gewoon niet meer over kan vertellen omdat we niet zoveel gedaan hebben.

September

September was de maand waarin ik begon met mijn nieuwe studie. Ik voelde me een beetje onwennig en hield er niet van om mezelf weer te moeten bewijzen in een groep nieuwe mensen. Ik ging er van tevoren van uit dat ik zou gaan stoppen met mijn studie, maar wachtte het nog allemaal even af.

Oktober

In oktober gingen we met de hele familie naar Center Parcs en maakten we daar nieuwe herinneringen. Ook voelde ik me in oktober steeds beter bij mijn studiekeuze en school in het algemeen.

November

In november ontving ik een WhatsAppje met de vraag of ik nog een kamer zocht. Ik mocht opnieuw ergens komen solliciteren en eind november hoorde ik dat ik de kamer gekregen had.

December

1 december mocht ik intrekken in mijn kamer in Hilversum. Na dagen klussen aan de oude kamer is hij precies zo geworden zoals ik wilde. Ook gebeurde er in december iets wat niet zo leuk was. Ik verloor mijn tas met portemonnee, paspoort, huissleutels én Macbook van 1100 euro en kreeg hem niet meer terug. De rest van december was een en al gezelligheid, zoals het bij velen is. Een gezellig kerstavondje met vrienden in Hilversum, een gezellige barbecue (ja, in de winter) in een partytent met de familie en een gezellig uitje naar winter Slagharen.

En nu sluit ik december af. En het jaar 2017. En mijn werk. En het wonen bij mijn ouders. 2018 wordt dit keer letterlijk een nieuw jaar voor mij. Maar dat maakt ook dat ik zin heb in het nieuwe jaar. Dat ik zin heb om nieuwe dingen waar te maken.

Moge 2018 een goed nieuw jaar worden met nieuwe mooie momenten en kansen.

Fijne jaarwisseling en gelukkig nieuw jaar allemaal!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *