Beste OV-verstoorders…

Beste OV-verstoorders…

Een trein- of busritje is voor mij een rustmomentje. Zo op de vroege morgen kan je nog even wat minuten slapen en op de terugweg kan je alvast wat dingetjes voor school doen met de WiFi in de Trein. Blij ben je dan als je dat lekkere zitplekje bij het raam hebt kunnen bemachtigen zodat je eventjes je ogen dicht kan doen of rustig kan leren, maar dan… Een persoon achter je heeft een bepaalde smaak voor muziek die hij graag aan de hele bus/trein wil laten horen. Een volume van 500 decibel probeert hij door een paar kleine koptelefoontjes te krijgen, maar wat de hele bus hoort is: Doenk, kadoenk, doenk, kadoenk, doenk, kadoenk, doenk, kadoenk. 

Een aantal keren wordt er dan al omgekeken naar het persoon met de verschrikkelijke muzieksmaak zitten, maar dat lijkt de persoon nooit uit te maken. Misschien denkt hij dat iedereen naar hem kijkt omdat hij op een zeer bijzondere manier een lekkerding denkt te zijn. In ieder geval heeft hij geen medelijden met zijn ‘aanbidders’ die de hele nacht niet geslapen hebben of nog de laatste bladzijdes van een tentamen over moeten lezen. Daar tegenover heb ik wel ongelofelijk veel medelijden met die oren van dat persoon met de verschrikkelijke muziek- en volumesmaak. Die zullen er ook niet voor gekozen hebben om zulke muziek door de trommelvliezen te laten donderen. Mijn trommelvliezen weigeren die muziek al aan te horen, laat staan als die trommeltjes geen andere keuze hebben dan het aanhoren. Echte torture is dat.

Maar goed het ergste is is dat we eigenlijk allemaal er niks van durven te zeggen. We gaan liever op een ander plekje zitten of zetten onze eigen koptelefoontjes op een volume, wat zorgt voor een soort domino-effect van allerlei verschillende muziekstijlen door de hele bus/trein. Ik heb dan ook veel respect voor mensen die er wel wat van durven zeggen. En ondanks dat er ook stiltecoupés zijn en er bordjes hangen die mensen er proberen bewust van te maken dat er ook meerdere mensen met oren in de trein of bus zitten, wil ik het bij deze dan toch nog een keer zeggen: Beste ov-reizigers, laten we allemaal blijven denken aan een anders welzijn en samen zorgen voor een fijnere openbaar vervoer omgeving.

Muchas gracias.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *