Wat als je al je bezittingen verliest?

Wat als je al je bezittingen verliest?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je staat voor je voordeur en tast naar je tas voor de sleutel. Tot je grote schrik kom je erachter dat die tas die je om je schouder dacht te hebben zitten alleen denkbeeldig blijkt te zijn. Tas weg. Alles weg. Je huissleutels, werksleutels, paspoort, geld, bankpas, creditcard en… Oh nee, dit ga je menen, die had je natuurlijk ook nog mee: Je Macbook van 1200 euro. Klinkt het al als een horrorverhaal? Nou, ik zal je vertellen. Precies dit overkwam mij vorige week.

Een Macbook van 1200 euro. Dat was nog het ergste. Hoe kon ik zo dom zijn dat ik mijn meest kostbare bezit (want ik bezat letterlijk niks duurder of belangrijker dan mijn Macbook) zo uit het oog kon verliezen. Of ik hem nou verloren ben of dat hij van mijn rug gestolen is, ik dacht dat ik hem nooit zou verliezen toen ik een paar maanden geleden besloot mijn geld daar aan uit te geven. Natuurlijk doe je er na zo’n moment alles aan om hem op te sporen, maar uiteindelijk zal je moeten aanvaarden dat je opnieuw 1200 euro zal moeten uitgeven. Op dat moment dacht ik: Kan het nog erger? En toen bedacht ik me:

Wat doe je als je echt al je bezittingen verloren bent?

Goed, ik was veel verloren. Maar ik had geluk dat ik eerder besloten had mijn ov-chip en mijn mobiel in mijn jaszakken te doen, terwijl ik die ook vaak in mijn tas stop. Maar ik dacht toen: Wat als je helemaal alleen woont, in het buitenland of zoiets, zonder je ouders, zonder familie, zonder vrienden… Als er geen reservesleutel bestond van je huis en je geen mobiel had gehad om mensen te kunnen bellen. Dat je geen geld meer had om te eten en geen ov-chipkaart had om ergens anders naar toe te gaan. Dan besef je echt even hoe je leven af kan hangen van één simpele tas. De grote IKEA-tas vol spullen die ik die dag ook om mijn schouder had hangen was slechts een twintigste van de waarde van wat er in mijn kleine tas zat. Hoe dan ook bedacht ik me met die gedachte ook dat het nog vele malen erger had kunnen zijn. En ook, dat ook al zou het allerergste je overkomen, dat je voor alles met een oplossing zal moeten komen. Hoe het ook wendt of keert.

Dus hierbij ga ik het even proberen op te lossen:

Wil degene die toevallig een zwarte tas met een Macbook Pro erin gevonden of gestolen heeft hem even terugbrengen? Dankjewel.

Doei.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *